6 Mart 2009 Cuma

BİSİKLET KULLANMANIN TAM DA ZAMANI... EYLEM VAR

TUR TARİHİ; 22 Mart PAZAR ve saat 12'de Beşiktaş İskele önünde...

Bir milyon nüfuslu Amsterdam'da yarım milyonu aşkın bisiklet var. Tabii her sokağa giren yolları da... Dümdüz kent... Belediye bedavaya kiralıyor da... Bir istasyondan alıp, öbürünü bırakıp gidiyorsunuz... Sonra bulunduğunuz yerden başka birine binip, gene gideceğiniz yere kadar temiz, sessiz, sportif ve keyifli bir yolculuk yapabiliyorsunuz... Biz de Kadıköy'de otomobillerden arınmış yollar hayal ediyoruz...


Başkan adayımız Nursel Şengür'ü desteklemek için bir grup arkadaşımız ısınma turlarına başladı bile... Bisikletle bölgemizi dolaşacaklar. Bunu artan sayılarda çok defa yapacaklar. Anımsayanlarınız vardır; 22 Temmuz seçimlerinde Ufuk Uras için defalarca tur atmış; şenlikli, temiz ve sessiz bir propoganda eylemi gerçekleştirmiştik... Şimi gene 22'li bir tarihte tura çıkıyoruz..
22 mart pazar Kadıköy'de hem seçimlerde ekolojik dengeye duyarlılık ve bağımsız adaylara destek, hem küresel ısınma iklim değişikliği duyarlılığı hem de Kadıköy'e bisiklet yolları yapılması için ve dahi baharı kutlamak için "arabaları binmiyor" ve bisikletle dolaşıyoruz :)
Katılmak isteyen herkesi bekliyoruz.. Bu duyuru aracılığıyla
1) Bisikleti olup katılacakları,
2) Bisikleti olmayıp katılmak isteyenleri,
3) Bisikleti olup katılamayacak ve böylelikle bisikletini olmayan birine vererek destek verecekleri saymak için oluşturduk. Sayalım bakalım kullanmadan kaç kişiyiz? Muhabbetle.. Yeşiller Partisi'nden R.Kaya (kayaspage@gmail.com)
Adrese yazarsanız, şimdiden 17 kişi olan grupla iletişime geçersiniz. Unutmayın bu sayının yarısının bisikleti yok. Bisiklet almanın tam zamanı. Eylem vaaaaarrr...

2 yorum:

  1. ilyas katılırsa ben de katılırım.

    YanıtlaSil
  2. DİKKAT!!!

    Eylemce saat 13:00'te basın açıklamasıyla başlayıp saat 13:15'te hareket edilecektir.

    YanıtlaSil